FORSIDE   FORRETTER   KØDRETTER   HOVEDRETTER   DESSERTER   ANDRES OPSKRIFTER  
 

Opskrifter på forretter

På denne side skal du se opskrifter til forretter som kan nydes til hverdag og fest. Prøv f.eks. vores opskrifter på rejecocktail eller dejligt brød.

Rejecoctail

300 g rejer.
2 julesalat.
2 spsk friskhakket dild.
1/4 tsk groft salt.
1 dl piskefløde.
3 tsk sød chilisauce.
4 spsk tomatketchup.
2 dl creme fraiche.


Sådan tilbedres denne forret
Rør creme fraichen sammen med tomatketchupen, chilisaucen og saltet. Pisk derefter fløden helt stiv, vend den i creme fraichen og smag godt dressingen til. Herefter skal julesalaten skylles. Rodskiven skæres af og julesalaten deles igennem på langs, så rodstokken kan herefterfjernes, eller skær rodstokken fra forneden med en lille skarp kniv. Salaten strimles på tværs. Fordel den i rejecocktailglas med knust is eller i almindelige portionsglas. Læg rejer og klippet dild herover (tag lidt fra til pynt). Dressingen hældes over. Afslutningsvis pyntes anretningen med citronbåde, rejer og dildkviste. Server denne forret med lunt brød.

Brød

50 g gær.
6 dl lunkent vand eller mælk (35 grader).
Ca 1 kg mel
3 tsk salt
1 dl olie eller 100 g smeltet margarine.

Sådan tilberedes brødet til forret:
Røres gæret ud i saltet og tilsæt fedtstoffet. Ælt væsken og melet til en ensartet og smidig dej. Lad den hæve i tildækket stand i 30 min. Del herefter dejen i 2 og form det til franskbrød og lad disse efterhæve et lunt sted i endnu 30 min.
Til sidst pensles brødene med vand og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Benyt den nederste rille i ovnen


 
 

Copyright 2004 Mestermad.dk