FORSIDE   FORRETTER   KØDRETTER   HOVEDRETTER   DESSERTER   ANDRES OPSKRIFTER  
 

Opskrifter på kødretter

Opskrifter på gode kødretter. Prøv opskriften på grillet kalvelever eller en af de andre opskrifter på kødretter.

Grillet Kalvelever

Salt og peber.
2 gulerødder.
1 løg.
2 porer.
50 gr. grønne bønner.
180 gr. kalvelever.
1/4 bouillonterning + vand.

Sådan tilbereder du denne kødret:
Leveren skæres i skiver i grilles. Grøntsagerne renses og pilles og skæres herefter i skiver. Svits alle grøntsagerne i bouillon til det er næsten mørt.
Herefter kommes leveren i en stegepose og grøntsagerne og krydderierne hældes ved. Varm 19 min. i ovnen ved 170 grader.

Bøf af gedekød

1,5 dl vand eller øl.
3 spsk smør eller margarine.
2-3 store løg.
salt, peber.
4 store skiver gedekød (filet eller inderlår).

Sådan tilbereder du denne kødret:
Skiverne bankes let med hånden.
Løgene pilles og snittes fint.
Steg herefter løgene gyldne i halvdelen af fedtstoffet. Læg dem herefter på en tallerken.
Resten af kødet steges i det sidste fedtstof og husk at krydre på begge sider.
Løgene lægges tilbage i panden med  kødet, og der hældes lidt vand eller øl ved. Retten skal nu småsyde til næsten al væsken er kogt ind. Dette cirka 10 min. 

Kan serveres med:

Bagte kartofler og tyttebær. Sennep.



 
 

Copyright 2004 Mestermad.dk